Lamskoteletjes met blauwe bessensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 g blauwe bessen
1 sinaasappel
verse gemberwortel
2 el olijfolie
peper en zout
4 grote of 8 kleine lamskoteletjes (ca. 600 gram)
4 dl wildfond of vleesbouillon
2 dl bessensap
1/2 borrelglas cognac
Bereiden
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in julienne.
- Schil en rasp de gemberwortel en voeg dit met de sinaasappelrasp bij de olijfolie met peper en zout.
- Bestrijk de koteletjes met dit mengsel.
- Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 g blauwe bessen aan de kook en laat dit tot ongeveer 1/3 deel reduceren.
- Pureer de saus.
- Grill de lamskoteletten 2-3 minuten per kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten.
- Voeg de blauwe bessensaus bij het bakvet, voeg de cognac toe en bind de saus eventueel licht.
- Serveer de koteletjes met de saus gegarneerd met blauwe bessen en sinaasappelschilletjes.
- Lekker met krieltjes en peultjes.
Variatietips:
- In plaats van lamsvlees is kip- of kalkoenfilet ook heel geschikt.
- Voeg eens een klein scheutje kookroom en 1/2 eetlepel gehakte verse tijm bij de saus.
Meer info:
blauwebessen.nl
blueberryworld.nl
hayberries.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Thaise hachee met lente-ui en kokosmelk
Taboule met gehakt
Lamsgehakt met appels in portsaus
Marokkaans lamsvlees met abrikozen
Thaise lamscurry met gekruide rijst