Lamskoteletjes met blauwe bessensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 g blauwe bessen
1 sinaasappel
verse gemberwortel
2 el olijfolie
peper en zout
4 grote of 8 kleine lamskoteletjes (ca. 600 gram)
4 dl wildfond of vleesbouillon
2 dl bessensap
1/2 borrelglas cognac
Bereiden
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in julienne.
- Schil en rasp de gemberwortel en voeg dit met de sinaasappelrasp bij de olijfolie met peper en zout.
- Bestrijk de koteletjes met dit mengsel.
- Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 g blauwe bessen aan de kook en laat dit tot ongeveer 1/3 deel reduceren.
- Pureer de saus.
- Grill de lamskoteletten 2-3 minuten per kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten.
- Voeg de blauwe bessensaus bij het bakvet, voeg de cognac toe en bind de saus eventueel licht.
- Serveer de koteletjes met de saus gegarneerd met blauwe bessen en sinaasappelschilletjes.
- Lekker met krieltjes en peultjes.
Variatietips:
- In plaats van lamsvlees is kip- of kalkoenfilet ook heel geschikt.
- Voeg eens een klein scheutje kookroom en 1/2 eetlepel gehakte verse tijm bij de saus.
Meer info:
blauwebessen.nl
blueberryworld.nl
hayberries.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Taboule met gehakt
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Gestoofd lamsvlees met bindsla
Lamskoteletjes in vermouth (4 pers.)
Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje